VIDEO: Klimataktivist limmar fast sig på bord i direktsänd pratshow, bärs bort sittande på bordet och tippas av

    29 oktober 2022, kl 13.45

    Jelle de Graaf, som är kopplad till aktivistgruppen Extinction Rebellion, hade blivit inbjuden att tala i nederländsk tv om en klimataktivist som limmat fast sig själv på Vermeers målning Flicka med pärlörhänge i Haag. Sedan hällde en kumpan en burk krossade tomater över aktivistens huvud.

    Under diskussionen i tv-showen hoppade den kostymklädde de Graaf plötsligt upp på bordet, satte lim på händerna och tryckte bestämt ner dem på bordsskivan, rapporterar The Sun. Han inledde sedan ett tal om klimatet, och talade bland annat om de hundratusentals pakistanier som fördrivits på grund av de omfattande översvämningarna.

    Men hans tal avbröts rätt snart, när studiopersonalen helt sonika lyfte av bordsskivan och bar bort honom, in i kulisserna. Aktivisten vädjade till tv-kamerorna att sändningen inte skulle brytas för en reklampaus, då han fruktade för sin säkerhet.

    Han fick som han ville, och tv-tittarna kunde se hur personalen försiktigt satte ner ena bordskanten på golvet, varpå de Graaf gled ner, trots limmet. Han fortsatte agitera mot studiofolket när han eskorterades ut ur byggnaden.

     

     

    Fler notiser