Österrikisk kvinna slösar bort miljardarv, vill att staten tar 90 procent – har skapat skattekramarorganisation för rika

    29 oktober 2022, kl 10.45

    I en intervju med Moment Magasin säger den blivande miljardarvingen Marlene Engelhorn att hon vill ge bort 90 procent av arvet till … skattmasen. ”I Österrike har en procent av befolkningen 40 procent av de ekonomiska tillgångarna. Det är upp till mig att ta ansvar för att göra det som är vettigt.”

    Var tredje person i Österrike ärver inget alls, men Engelhorn säger att pengar kan delas. ”Om jag vägrar dela, då vägrar jag att vara en del av samhället. Så jag vinner när jag delar, jag blir en del av något större. Problemet för mig som individ är att bestämma vem som ska få pengar, och på vilka kriterier.” Hon skänker därför det mesta av arvet till skattemyndigheten.

    Engelhorn är medgrundare till Tax Me Now, ett initiativ av välbärgade människor som vill att rikedomar ska omfördelas genom högre skatter för de rika i Tyskland och Österrike, skriver New York Post. Arvingen förespråkar specifikt höga skatter på ärvd förmögenhet eftersom, säger hon, pengarna inte dragits in av arvtagaren, och därför borde fördelas demokratiskt.

    ”Jag är produkten av ett ojämlikt samhälle”, avslutar Engelhorn.

     

     

    Fler notiser