Turkisk man knuffar sin gravida fru från en klippa för att få ut pengar på livförsäkringen – döms till livstids fängelse

  28 oktober 2022, kl 09.45

  Hakan Aysal dömdes till slut för att ha knuffat sin gravida fru Semra från en hög klippa vid en populär utsiktsplats i Mugla, södra Turkiet, i juni 2018. Han lockade fram sin fru, som var rädd för höjder, till kanten av den 304 meter höga klippan för att ta en selfie, men sedan knuffade han brutalt ner henne.

  Polisen blev misstänksam mot Aysal efter att bilder på paret högst upp på klippan delades i nyhetsrapporter. Bilderna fick ett vittne att komma fram med videobevis på den 41-årige turken som agerade konstigt, rapporterar New York Post. ”Vi skämtade till och med, ’antingen kommer den här mannen att kasta ner kvinnan eller så kommer kvinnan att kasta ner mannen.’”

  Under rättegången framkom det att Aysal nyligen tecknat en livförsäkring på 400 000 kronor för Semra, som han gjorde anspråk på efter hennes död. Han var den enda förmånstagaren. Aysal hade också tagit lån i sin frus namn.

  Aysal nekade till brott – dömdes till minst 30 års fängelse. Kvinnomorden blir allt fler i Turkiet, efter att landet förra året lämnade Europarådets konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor.

   

   

  Fler notiser