Musks Twitterköp klart, förklarar att affären är för ”mänsklighetens bästa” – inleder med att sparka högsta ledningen

    28 oktober 2022, kl 07.45

    I går blev Elon Musks köp av Twitter för 500 miljarder kronor klart. Han inledde sin första dag med att sparka företagets högsta ledning.

    Vd:n Parag Agrawal,  samt Ned Segal som är finanschef och Vijaya Gadde som har posten som chef för juridik- och policyenheten, hörde till dem som fick besked om att de avskedats – och därefter eskorterades ut ut huvudkontoret.

    I ett twitterinlägg skrev Musk:

    ”Anledningen till att jag köpte Twitter är för att det är viktigt för mänsklighetens framtid att ha en gemensam digital mötesplats, där ett brett spektrum av övertygelser kan debatteras på ett hälsosamt sätt, utan att ta till våld. Det finns för närvarande en stor risk att sociala medier kommer att splittras till åsiktsbubblor på högerkanten och vänsterkanten som genererar mer hat och splittring i vårt samhälle.”

    De tre som fått sparken hör till dem Musk anklagat för att ha vilselett honom när det gäller antal fejkkonton på Twitter. VD:n Gadde har också kritiserats av Musk för att tagit beslutet som blockerade länkar till New York Posts avslöjanden om president Bidens son Hunter Biden.

     

     

    Fler notiser