Varför är läktarna så tomma på SDHL-arenorna? Det funderar Svenska damhockeyligan på; ibland kommer det 100 åskådare

  26 oktober 2022, kl 13.15

  Svenska damhockeyligan är den högsta serien inom ishockey för damer i Sverige, med tio lag. SM-finalerna har de senaste åren sänts av SVT som äger rättigheterna till dessa, men det är tydligt att publiken inte syns till på läktarna.

  SDHL säger sig locka världsspelare och att sporten ständigt tar nya steg, men på läktarplats har det inte varit någon utveckling sedan Riksserien blev SDHL för sex år sedan. Snittet ligger på 200 besökare; enskilda klubbar som Göteborg, SDE, AIK och Linköping har hittills i år haft färre än 100 åskådare per match.

  Publiken är en fråga för klubbarna, men nu går ligan in och stöttar. ”Det är väldigt högt och lågt organisationsmässigt i klubbarna. Vi behöver kanske ha ett centralt ramverk om vad som är minsta gemensamma nämnare”, säger SDHL:s kommersiella chef Angelica Lindeberg till SVT Nyheter. ”Det vi tänker oss, och som vi framför allt vill se, är den yngre generationen men även familjer.”

  Göteborg HC möter HV71 på Angered arena i kväll, och SDE Hockey möter Linköping HC i Enebybergs ishall. I helgen spelas matcher på Tegera, Monitor ERP och Angered arena, samt Husqvarna Garden.

   

   

  Fler notiser