En 16-årig pojke skjuts ihjäl på cykelbana i Sandviken – en förundersökning om mord inleds, polisen vädjar nu om hjälp

    26 oktober 2022, kl 10.00

    Polisen larmades 22.47 i går av en förbipasserande person om en skottskadad pojke i Barrsätra, Sandviken. ”Personen påbörjade hjärt-lungräddning i väntan på ambulans”, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisens regionledningscentral. Han fördes till sjukhus, men förklarades död under natten.

    Tidigt i morse var ett större område runt gång- och cykelbanan fortfarande avspärrat, ingen misstänkt har ännu gripits, rapporterar DN. Tekniker har jobbat under natten med att säkra spår, och polisen har även knackat dörr i området för att se om någon har märkt av något.

    Enligt Klarin fick polisen inte in några larm om misstänkt skottlossning innan larmet om den skjutne pojken. En förundersökning gällande mord är inledd, men än har ingen gripits.

    Tidigare i går kväll larmades polisen om ett bråk i centrala Sandviken. ”Det kontrollerades ett antal personer också vid det tillfället, så det är klart att vi tittar på det också om det finns något samband, men det är litet för tidigt att säga just nu”, avslutar Klarin. De som gjort iakttagelser i området ombeds höra av sig till polisen.

     

     

    Fler notiser