”Världens smutsigaste man” dör i Iran 94 år gammal efter första duschen på 60 år; åt överkörda djur, rökte djurbajs

  25 oktober 2022, kl 16.40

  Den iranske eremiten med epitetet ”världens smutsigaste man”, då han inte gjorde sig ren sig på mer än ett halvt sekel, har gått bort 94 år gammal, rapporterar Irna. ”Amou Haji”, ett smeknamn för en äldre person, fruktade att tvättning skulle göra honom sjuk.

  För några månader sedan övertalade byborna honom om att trots allt ta en dusch; det blev sista gången han blaskade av sig. Han bodde i en hydda av betongblock – enligt Tehran Times åt mannen gärna överkörda djur, och stoppade pipan med djurspillning.

  Nu går det inofficiella smutsrekordet till en indisk man som inte heller lögat sig under en stor del av sitt liv. 2009 rapporterade Hindustan Times att Kailash ”Kalau” Singh inte hade tvagat sig på mer än 30 år, i ett försök att hjälpa till att få slut på ”alla problem som nationen står inför.”

  Han avvisar vatten till förmån för vad han kallar ett ”eldbad”. Kalau tänder varje kväll en brasa och röker marijuana, samtidigt som han står på ett ben och ber till Shiva. ”Det är precis som att använda vatten för att ta ett bad. Eldbad hjälper till att döda alla bakterier och infektioner i kroppen.”

   

   

  Fler notiser