Världens ensammaste gorilla blir kvar i ett slitet varuhus i Thailand; zoo-innehavaren kräver åtta miljoner kronor

    25 oktober 2022, kl 20.30

    Ägarna till det nedgångna varuhuset Pata i Bangkok vägrar följa regeringens uppmaning om att låta gorillan Bua Noi få sluta sina dagar tillsammans med andra gorillor. Hon har suttit i varuhusets zoo i över 30 år, instängd i en smutsig bur på 10×20 meter. Ägarna kräver åtta miljoner kronor för en förändring.

    Bua Noi kom som treåring från Tyskland, och hennes öde upprör många. ”Vi har försökt att få Bua Nois frisläppt tidigare”, säger Thanetpol Thanaboonyawat, sekreterare till ministern för naturresurser och miljö, till den thailändska nyhetssajten Matichon.

    ”Vi samlade in donationer från Bua Nois supportrar. Men problemet är att ägaren vägrar sälja Bua Noi. Priset han begär är för högt”, säger sekreteraren. Thailands enda gorilla var privat egendom innan lagen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur började gälla.

    Zoochefen Kanit Sermsirimongkol sa tidigare att de tar hand om gorillan ”som vår dotter”, och hävdar att Bua Noi inte skulle kunna anpassa sig till ett nytt hem. Samtidigt säger djurrättsorganisationen PETA att Bua Noi lever under hemska och grymma förhållanden.

     

     

    Fler notiser