En man i Texas, villkorligt frigiven för rån, dödar två sjuksköterskor – öppnar eld när flickvännen föder deras barn

    25 oktober 2022, kl 07.59

    Polisen i Dallas larmades till sjukhuset vid lunchtid på lördagen, då ett samtal kom in om skottlossning på förlossningsavdelningen. När Nestor Oswaldo Hernandez flickvän fött deras barn slog han henne i huvudet flera gånger med en pistol, och sköt sedan två sjuksköterskor, rapporterar The Dallas Morning News.

    Flickvännen sa till polisen att han började bete sig konstigt, anklagade henne för att ha varit otrogen och sökte igenom rummet för att se om någon var där. Efter att ha slagit henne sa han att ”vi kommer båda att dö i dag” och ”Vem som än kommer in i det här rummet dör med oss.”

    Han sköt det första offret när personen kom in i rummet, liksom det andra offret som tittade in i salen efter skottet. En säkerhetsvakt lyckades till slut oskadliggöra honom genom att sätta ett skott i höger ben. Han vårdas nu på ett annat sjukhus.

    Våldet på sjukhusen ökar också i USA, och organisationen Texas Nurses Association säger att våld mot sjuksköterskor är tre gånger högre än för alla andra yrken. Så sent som i juni tvingades polisen skjuta ihjäl en beväpnad patient på en akutmottagning.

     

     

    Fler notiser