Nio dör, 47 skadas i en utdragen attack mot ett hotell i Somalia – de islamiska terroristerna dödas av säkerhetsstyrkor

    24 oktober 2022, kl 13.00

    Hamnstaden Kismayo i Somalia är det senaste målet för den islamistiska gruppen al-Shabab, med kopplingar till al-Qaida. Söndagens överfall började vid lunch när en självmordsbombare körde in genom hotellets entré med en bil fylld med sprängmedel, som sedan exploderade.

    Fyra andra militärklädda självmordsbombare tog sig in i hotellet, och började skjuta ihjäl alla de kom åt. ”Detta är inte ett regeringsmål”, sa polisen Abdullahi Ismail till AFP. ”Det är bara ett vanligt hotell som används av civila.” Attacken pågick i flera timmar, och först vid sjutiden på kvällen kunde de sista terroristerna dödas.

    Kismayo är den senaste staden som drabbats efter flera attacker från al-Shabab, som främst riktats mot huvudstaden Mogadishu och centrala Somalia. Landets nytillträdde president för ett ”heltäckande krig” mot islamisterna.

    I söndags upprepade den somaliska regeringen ett direktiv till näringslivet att inte betala utpressningspengar till terroristerna. Regeringstjänstemän varnade företagen för att al-Shabab använder medlen för att tillverka bomber, detonera dem på offentliga platser samt utföra mord.

     

     

    Fler notiser