Gravida kvinnor i södra London får gratis e-cigaretter; de blivande mammorna sparar 23 000 kronor per år

  23 oktober 2022, kl 10.00

  Det lokala rådet för stadsdelen Lambeth tillhandahåller snart gratis vejpprodukter som en del av en ny kampanj, riktad till rökare som är gravida och/eller har små barn, rapporterar Independent. ”Det är bäst för gravida rökare att sluta röka, utan att fortsätta använda nikotin. Om de använder e-cigaretter, så kan det hjälpa dem att bli rökfria.”

  Upplägget är en del av rådets planer på att ta itu med barn- och familjefattigdomen. ”Detta syftar till att förbättra familjens hälsa, och spara 23 000 kronor per år och familj. Det finns över 3 000 hushåll i Lambeth som ligger under fattigdomsgränsen på grund av rökning, många av dem inkluderar barn.”

  Kampanjen drogs igång efter en studie som publicerades av ett brittiskt universitet, som fann att ”vejping är betydligt mindre skadligt än rökning”. Samtidigt har få studier gjorts om säkerheten med vejping under graviditeten. ”Det är inte känt om ångan är skadlig för ett barn under graviditeten”, står det i studien. ”Om du är gravid, så är produkter som nikotinplåster och -tuggummi det rekommenderade alternativet för att hjälpa dig att sluta röka.”

   

   

  Fler notiser