Flera personer anhålls misstänkta för en grov våldtäkt i Malmö – patrullerande polis ingriper och avbryter våldtäkten

  23 oktober 2022, kl 15.30

  Polisen skriver på sin webbplats att de sent i går var på plats i Kungsparken i Malmö med anledning av en grov våldtäkt. Flera greps; samtliga är anhållna – brottsrubriceringen är grov våldtäkt. Ärendet leds av åklagare, och är fortsatt i ett känsligt skede.

  Polisen vill inte säga något om hur många som gripits eller hur gamla de är, skriver Expressen. ”Jag vill bara hålla mig till att det är flertalet som har gripits, alltså fler än en”, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen i region Syd.

  ”Vi jobbar aktivt i ärendet, och har åtgärder vi ska vidta under dagen. Det är anledningen till att det är så sparsmakat”, säger Andersson. ”Ingen ska få chans att undanröja bevis. Det kan till exempel vara att man inte ska kunna prata ihop sig om vilken version man ska lämna och liknande. Det är för att inte förstöra utredningen.”

  Det var under en rutinpatrullering i Kungsparken som polisen såg flera personer som uppförde sig på ett avvikande sätt. Ett område bakom Casino Cosmopol, en lekplats och grönytor spärrades av under natten, där en specialsökhund och tekniker arbetade, enligt Sydsvenskan.

   

   

  Fler notiser