Visst vore det bra med litet stressterapi? Betala 600 000 kronor till ett nytt ryskt företag så blir du levande begravd

    23 oktober 2022, kl 11.30

    I Ryssland finns det numera en gudstjänst för att iscensätta sin egen begravning. Yekaterina Preobrazhenskaya, en självutnämnd coach med mer än 130 000 Instagram-följare, tillkännagav den nya satsningen i torsdags, rapporterar The Moscow Times. Hon beskriver fejkade begravningar som ”en sann symbol för att kämpa för dig själv, och din egen lyckliga framtid”.

    Enligt information från Moskvich Magazine finns det två paketerbjudanden; ett av dem är en enkel onlinebegravning för modesta 160 000 kronor: ”stressterapi för rädslor och ångest”, som låter klienten ”avsluta kapitel” i sitt liv och genomgå ”gudomligt helande” samt att ”resa sig ur askan”.

    I deluxe-versionen för 600 000 kronor ingår en timmes fullständig begravning på en riktig kyrkogård, som genomförs enligt kundens religiösa preferenser. ”Du är ensam med dig själv, utan kontakt med omvärlden, ingen hör dig. Tänk på livet och lär dig älska det, lås upp din potential.” Efter denna procedur kommer du att ha upptäckt nya talanger, psykiska förmågor eller affärsidéer.

    Visst låter det bra? Det är kanske en smula dyrt, men du får behålla kistan.

     

     

    Fler notiser