VIDEO: 300 000 kronor i böter hotar kanadensisk kvinna som klär av sig naken utanför den italienska Amalfikatedralen

    21 oktober 2022, kl 14.00

    Italiensk polis har förhört brittiska Jemma Hopson, efter att hon assisterat i en fotografering av den kanadensiska influencern och tidigare flygvärdinnan Savahnna Cross. Att de uppmärksammades beror på att Cross klädde av sig naken på trappan till Amalfikatedralen i södra Italien, och fotograferades iklädd ett svepande rött tygstycke.

    Häpna förbipasserande filmade scenerna som utspelade sig, och nu finns bevismaterialet som visar influencerns förföriska poser framför katedralens bronsdörrar att beskåda på sociala media.

    Jemmas mamma Janice lägger sig i debatten med stort engagemang. Hon insisterar på att dottern (som för övrigt är polis) inte alls kände den halvnakna kvinnan. Hon sa till Mail Online att hon bara råkade vara i närheten. ”Hon kände inte flickan på bilderna, men såg vad som hände. Hon sa att det såg ut som om det var någon form av modellfotografering.”

    En lokal åklagare undersöker nu om det finns tillräckligt med bevis för att paret ska kunna ställas inför rätta. Om de döms, så kan de komma att få betala böter på upp till 300 000 kronor. Även kommunfullmäktige överväger ett åtal.

     

     

    Fler notiser