Schack: Hans Niemann – anklagad för analkulefusk – stämmer Magnus Carlsen för förtal, vill ha en miljard kronor

  21 oktober 2022, kl 18.08

  Den tidigare så stillsamma schackvärlden har fått mängder med publicitet den senaste tiden. Ett exempel är det eventuella fusket med vibrerande analpärlor som stormästaren Hans Niemann sägs vara inblandad i, för att få hjälp med att vinna tävlingar. Nu stämmer han den norske storstjärnan Magnus Carlsen och tävlingsarrangören Chess.com.

  Niemann kräver en miljard kronor ”för att återhämta sig från de förödande skador som de tilltalade tillfogat hans rykte, karriär och liv genom att grovt förtala honom, och olagligt samverka för att svartlista honom från det yrke som han har ägnat sitt liv åt”, rapporterar BBC News.

  I en 72-sidig undersökning publicerad på sajten Chess.com drog de slutsatsen att Niemann förmodligen fuskat i mer än 100 onlinespel, inklusive några för att få prispengar. Efter anklagelserna förbjöds Niemann att spela på Chess.com, och från turneringarna de sponsrar.

  Magnus Carlsen anses av många vara den största schackspelaren genom tiderna, men förlorade oväntat mot tonåriga Niemann i september. Han har tidigare erkänt sig skyldig till fusk, men aldrig i större tävlingsspel.

   

   

  Fler notiser