Misstänkt mord på 20-åring i biltunnel vid Gullmarsplan – polisen stängde av samtliga infarter till Södra länken-tunneln

    21 oktober 2022, kl 10.00

    Polisen larmades i går eftermiddag om att en man i 20-årsåldern med allvarliga skador hittats i en bil i Björktunneln, 500 meter från Gullmarsplans tunnelbana, riktning Årsta. Polisen stängde av alla infarter till Södra länken under flera timmar, vilket medförde stora trafikstörningar.

    ”Vi har fått order av polisen att stänga av trafiken i tunneln. Köerna är långa, och det är svårt att ta sig ur dem, sa Bengt Olsson på Trafikverkets pressjour vid 19-tiden till Expressen. Först framåt natten var samtliga avspärrningar hävda; flera bilister hade då lämnat sina fordon och tagit sig hem på något annat sätt.

    Mannen dog av sina skador under natten. Polisen har bekräftat att tre personer anhållits, misstänkta för mord. Enligt polisen greps de ”i närheten av bilen”, där ett vapen hittades. Polisen vill inte gå in på om de färdats i samma bil som den skadade. Samtliga anhållna är också i 20-årsåldern, och är inte hemmahörande i Stockholm.

    Gårdagens dödsskjutning uppges vara den 54:e i år, att jämföras med 47 döda under rekordåret 2020. Uppklarandegraden är låg för skjutningar i kriminella miljöer.

     

     

    Fler notiser