Livstids fängelse och utvisning för afghanske mannen som kastade kvinna i gruvhål när hon inte ville gifta sig med honom

  21 oktober 2022, kl 11.20

  Den 22 april ryckte räddningspersonal ut på ett mycket ovanligt larm – förbipasserande hade hört svaga rop nerifrån ett 24 meter djupt gruvhål i Norberg, norr om Västerås. Där hittade de en svårt skadad och kraftigt nedkyld kvinna.

  I dag dömdes 41-årige Mohamad Taher Amini till livstids fängelse, med förbud att återvända till Sverige på livstid, samt att han ska betala skadestånd på 545 000 kronor.

  För att undvika utvisning ville den afghanske mannen gifta sig med kvinnan, som nyligen fått uppehållstillstånd. När hon sa nej lurades hon till ett gruvområde utanför Norberg. Där kastades kvinnan ner i ett 24 meter djupt gruvhål, efter att mannen våldtagit henne. Efter en svår räddningsinsats kunde hon till slut räddas, och fördes till sjukhus.

  I förhör med kvinnan uppgav hon att mannen, innan han våldtog henne och kastade ner henne i gruvhålet, dödat sin tidigare fru, som är försvunnen sedan 2010. Mannen nekade till brott i polisförhören, och uppgav att han blivit drogad av en okänd kvinna, som sedan utnyttjat honom sexuellt och raderat innehållet i hans mobiltelefon.

   

   

  Fler notiser