Husqvarna minskar personalstyrkan med 1 000 personer – färre bensindrivna produkter, ställer om till eldrivna redskap

    21 oktober 2022, kl 19.09

    Bensindrivna åkgräsklippare, motorsågar, röjsågar, snöslungor, jordfräsar, kapmaskiner och annat är ofta nödvändigt (eller bara roligt) för den som är begåvad med hus och/eller mark. Men bensin som drivmedel börjar fasas ut också hemma i trädgårdarna, och då får tillverkare som Husqvarna anpassa sig.

    När Husqvarna presenterade sin tredje kvartalsrapport framgick det att de ska spara 800 miljoner kronor varje år de kommande tre åren, skriver SVT Nyheter. Samtidigt ska investeringarna för omställningen till el- och batteridrivna produkter öka med 400 miljoner under samma period. Nettobesparingen hamnar då på 400 miljoner per år. Omsättningen har förbättrats, men vinsten är lägre än väntat.

    Personalstyrkan inom produktionen av bensindrivna konsumentprodukter ska i samband med anpassningen bli mindre. ”Vår personalstyrka kommer att minska med 1 000 tjänster”, säger Henric Andersson, vd och koncernchef på Husqvarna Group i ett pressmeddelande.

    Företaget har i dag 14 700 anställda ute i världen och 3 000 i Sverige, varav 2 500 på plats i Huskvarna. Det är ännu oklart var nedskärningarna ska ske.

     

     

    Fler notiser