Elon Musk minskar Twitter-personalen med 75 procent av företagets 7 500 anställda – nedskärningar görs oavsett ägare

    21 oktober 2022, kl 10.45

    Musk sa till potentiella investerare att han planerar att göra sig av med nästan 75 procent av Twitters 7 500 anställda, rapporterar The Washington Post. Oavsett om Musks köp av Twitter går igenom eller inte, så förväntas stora nedskärningar i företaget.

    Enligt nya uppgifter planerade Twitters nuvarande ledning att minska företagets lönekostnader med åtta miljarder kronor till slutet av 2023, vilket motsvarar en personalminskning på 25 procent. Också kostnaderna för infrastrukturen skulle minskas.

    Med det som bakgrund är det lättare att förstå varför Twitter fortfarande är angelägna om att sälja till Musk. Ledningen skulle då själva undvika att behöva ta ansvar för nedskärningarna, som demoraliserar personalen och gör det svårare att bekämpa desinformation, hatretorik och skräppost.

    Musk och Twitter förväntas inom kort vara överens om köpet, men mycket återstår för att skapa vinst i bolaget. ”Det är enkelt för Musk att köpa Twitter, men det blir desto svårare att fixa till företaget”, säger Dan Ives, finansanalytiker på Wedbush Securities. ”Det kommer att bli en stor utmaning att vända det här.”

     

     

    Fler notiser