Ekoaktivister limmar fast sig i Porsche-paviljong, blir sittande i sin egen skit när personalen stänger och går hem

  21 oktober 2022, kl 13.15

  Nio tyska aktivister bröt sig sent på onsdagen in i Autostadt, ett museum och bilutställningslokal mittemot Volkswagens huvudfabrik i Wolfsburg. De limmade fast sig på golvet i Porsche-paviljongen, och sa att de skulle fortsätta sin protest tills Volkswagen gick med på att prata med regeringen för att minska koldioxidutsläppen från transportindustrin.

  ”Jaha”, tänkte antagligen personalen, som släckte lamporna, stängde av värmen och lämnade aktivisterna åt sitt öde. Efter ett par timmar började de klaga på att de var hungriga, och att det var dags att gå på toaletten, men ingen hörsammade deras klagan. De fick inte ens en skål att kunna göra sina behov i.

  De fick tillbringa en något obekväm natt i lokalen, sittandes på golvet. Då och då tittade nattvakter till dem, men mer än så blev det inte. Efter ett dygn utan värme, belysning, mat, dryck, toalettbesök eller särskilt mycket uppmärksamhet fick de nog.

  Till slut svängde några poliser förbi, och samlade efter ett tag, med visst besvär, ihop demonstranterna, utan att deras krav uppfylldes. Det är ännu oklart om de planerar fler liknande protester.

   

   

  Fler notiser