Storbritanniens inrikesminister avgår helt plötsligt, och ett röstkaos ökar än mer turbulensen för premiärministern

    20 oktober 2022, kl 10.00

    I ett offentligt brev till regeringen i går sa inrikesministern Suella Braverman att hon avgår efter att ha skickat ett regeringsdokument till någon som inte är behörig att ta emot det, och dessutom gjort det från sin privata e-postadress.

    ”Detta utgör en överträdelse av reglerna. Som ni vet var dokumentet ett utkast till ett skriftligt ministeruttalande om migration, som skulle publiceras inom kort. Mycket av det hade redan informerats om till riksdagsledamöterna. Ändå är det rätt för mig att avgå.”

    Men hon tryckte också till regeringen genom att anklaga den för att bryta ”nyckellöften” och misslyckas med att minska invandringen, rapporterar BBC News. Hennes avgång gör Braverman till den kortast sittande inrikesministern sedan andra världskriget.

    Kaotiska scener utspelades senare när parlamentet röstade om att åter tillåta hydraulisk spräckning, för att producera mer naturgas. Omröstningen kom att betraktas som en förtroendeomröstning för premiärministern och regeringen. De vann förvisso voteringen, men konservativa parlamentsledamöter som inte stödde förslaget har ”disciplinära åtgärder” att vänta.

     

     

    Fler notiser