Spansk kvinna, utklädd till sjuksköterska, kidnappar nyfött barn från sjukhus i Bilbao – grips av polis

    20 oktober 2022, kl 19.02

    Det var i går som en 24-årig kvinna utklädd till sjuksköterska tog sig in i ett sjukhus i Bilbao i norra Spanien. Sent i går kväll gick hon in till avdelningen för nyfödda, där hon, under sken av att utföra medicinska kontroller, tog med sig det nyfödda barnet och lämnade byggnaden.

    Enligt ministern Josu Erkoreka, ansvarig för den lokala säkerheten, hade kvinnan gjort flera kidnappningsförsök samma natt, rapporterar EFE. ”Allt tyder på att den här kvinnan försökte kidnappa flera spädbarn under natten”, sa han till journalister i dag. ”Det verkar som att hon precis innan försökte och misslyckades med att ta andra nyfödda, och gick in i flera rum där det fanns kvinnor som fött barn.”

    Barnet hittades av boende i ett flerfamiljshus i morse, när den misstänkta kvinnan ringde på dörren och sedan skyndade bort. Tack vare övervakningsfilmer från sjukhuset kunde kvinnan identifieras, och hon greps i förmiddags, misstänkt för kidnappning.

    Den misstänkta ska ha berättat för sina grannar att hon var gravid, och hade tillsammans med sina föräldrar köpt babykläder, en barnstol och en sittvagn.

     

     

    Fler notiser