Man i Texas slipper fängelse när han misshandlar sin flickvän, och dödar deras ofödda barn – blir villkorligt frigiven

    20 oktober 2022, kl 13.00

    Polisen i Texas sa att Johnny Charles Ebbs V slog sin gravida flickvän, LaShonda Lemons, så svårt att hon måste läggas in på sjukhus. Tre dagar senare dog det ofödda barnet på grund av misshandeln. Graviditeten var inne på åttonde månaden, och enligt läkaren lossnade moderkakan från livmodern efter den svåra misshandeln.

    Under rättegången sa Lemons till Ebbs att ”Du var den första som hotade mig med pistol. Den första personen att strypa mig”, rapporterar nyhetssajten KXAN. Hennes advokat, Kelsey McKay, sa att Ebbs förbundit sig att förverka sina vapen, men att så inte skett.

    ”Vi har lagar om överlämnande av skjutvapen. Vi har lagar om våld i hemmet. Men om det inte finns något verkställande och genomförande av dessa lagar, så är de värdelösa”, sa McKay till rätten.

    Ebbs bestred inte åtalet, och rätten dömde honom till ett villkorligt straff; får bära en fotboja i sex månader. Därmed slipper han undan ett fängelsestraff. En förespråkare mot övergrepp i hemmet, Coni Huntsman Stogner, säger att hon är ”Mycket oroad över att domen inte leder till säkerhet för den överlevande och samhället”.

     

     

    Fler notiser