Varnande video viral – visar hur uppretad bisonoxe går till attack och trampar ner kvinna i Texas

    19 oktober 2022, kl 22.41

    TikTok-användaren Rebecca Clark säger i videon att hon stångades av en bisonoxe och sedan slocknade ett tag, när hon vandrade för sig själv i Caprock Canyons State Park & ​​Trailway i Texas. Videon visar vad som ser ut att vara en grupp på tre bisonoxar som passerar Clark på vandringsleden, när hon sakta försöker ta sig framåt.

    ”Jag vill inte störa dem”, berättar hon i videon. ”Jag vill bara gå förbi.” Till en början verkar det gå finfint, men minst en av de tre bisonoxarna ilsknar till, och går till attack. Filmen visar hur hon skriker, och knuffas ner på marken. Videon har över två miljoner visningar, rapporterar NBC News.

    I en uppföljningsvideo som publicerades två dagar senare berättade Clark att bisonoxen ”knuffade ner mig på rygg, skadade mig och kastade sedan in mig i en mesquitebuske. Där låg hon i 50 minuter innan hon fördes till sjukhus med helikopter.

    I juni i år omkom en 25-årig kvinna i nationalparken Yellowstone i USA, när hon trots flera varningsskyltar gick fram till en bisonoxe, möjligen för att ta en selfie. De beskrivs även som ”mycket oförutsägbara”, på parkens webbplats.

     

     

    Fler notiser