Kanye West köper det sociala nätverket Parler, något många ser som alternativ till Twitter för dem som blivit utslängda

    17 oktober 2022, kl 18.54

    Det sociala nätverket Parler meddelade i dag att Kanye West tillkännagav sin avsikt att köpa plattformen.

    ”I en värld där konservativa åsikter anses vara kontroversiella måste vi se till att vi själva har rätten att uttrycka oss fritt”, sa rapparen och modemogulen Kanye West, just nu känd som Ye, i ett uttalande från Parler. Värdet på affären, som förväntas vara klar innan årsskiftet, avslöjades inte.

    George Farmer, Parlers vd, sa att avtalet kommer att ”förändra hur världen tänker om yttrandefrihet. Ye gör ett banbrytande steg in i det fria medieutrymmet, och kommer aldrig att behöva frukta att bli borttagen från sociala medier igen”, rapporterar AFP.

    Parler, som lanserades 2018, blev en fristad för anhängare av USA:s förre president Donald Trump, och personer som säger att de censurerats av andra sociala medieplattformar som Twitter. Tidigare i oktober stängde både Instagram och Twitter ner Wests konton på grund av inlägg som stämplades som antisemitiska.

    Apple och Google portade Parler från sina onlinebutiker efter stormningen av Kapitolium. De har släppts in i värmen igen då utvecklarna lovat att moderera innehållet, och plocka bort inlägg som påstås uppmuntra till våld och uppvigling.

     

     

    Fler notiser