Tolv personer dör i en omfattande skottlossning på en bar i går kväll – beväpnat gäng öppnar eld mot gäster och personal

  16 oktober 2022, kl 16.00

  Polisen säger att lördagens attack ägde rum vid åttatiden i går kväll, när en beväpnad grupp gick in i baren i staden Irapuato i centrala Mexiko, och öppnade eld mot gäster och personal. Minst tolv män och kvinnor dödades, och tre andra skadades, skriver AFP.

  Angriparnas identitet eller motiv är inte känt, men den industriella delstaten Guanajuato har blivit platsen för en rasande tvist mellan två rivaliserande karteller. Deras främsta inkomstkällor är traditionell narkotikahandel, men även omfattande bränslestölder.

  Attacken är Guanajuatos andra masskjutning på mindre än en månad. I september dödade beväpnade angripare tio personer i en biljardhall; de filmade attacken och la sedan upp videon på sociala medier. Tidigare i oktober massakrerade en beväpnad grupp 20 personer, varav en var borgmästare och dennes far, i en närliggande delstat.

  Myndigheterna säger att det har skett 2 115 mord i regionen mellan januari och augusti. Sedan Mexikos kontroversiella militära offensiv mot droghandeln 2006 har man registrerat mer än 340 000 mord i landet, varav de flesta tillskrivs kriminella organisationer.

   

   

  Fler notiser