Video visar när ögonläkare petar ut 23 kontaktlinser från glömsk patients öga – satte i nya men tog aldrig bort de gamla

    14 oktober 2022, kl 12.45

    Den kaliforniska 70-åriga kvinnan hade inte varit inne på kontroll på länge, men när det började göra ont besökte hon läkaren Katerina Kurteeva. ”Jag kunde inte se något på hornhinnan från den första undersökningen, så jag fortsatte att manuellt dra i det nedre och övre ögonlocket”, säger hon till Insider.

    ”När jag bad henne titta ner kunde jag se kanterna på ett par kontaktlinser som satt fast vid varandra. När jag drog ut dem kunde jag fortfarande kunde se fler, och bad min assistent att hämta min telefon för att spela in det jag hittade.”

    Enligt hennes Instagram-inlägg satte patienten i en ny kontaktlins varje dag i 23 dagar, men tog aldrig ut de andra. Videon blev genast viral, och optiker världen över använder den nu för att visa de som använder kontaktlinser vikten av att ta ut dem varje kväll.

    ”Under nästan 20 års praktik har jag aldrig sett något liknande; det här kunde vara mitt Guinness rekordbok-ögonblick”, fortsatte Kurteeva. ”Patienten kunde inte heller tro det, och frågade om jag var säker på antalet.” Den äldre kvinnan skickades hem med ögondroppar, och hon känner sig redan bättre.

     

     

    Fler notiser