Snart är den nästan tre år långa renoveringen av Malmös demolerade Zlatan-staty färdig, men var ska den stå?

  14 oktober 2022, kl 12.00

  Zlatan Ibrahimovics staty i Malmö är på väg tillbaka igen efter två och ett halvt års frånvaro på grund av renovering. Alla partier är överens om att den ska ställas upp igen, frågan är bara var den ska placeras.

  Den ständigt vandaliserade statyn har legat magasinerad på hemlig ort i väntan på att repareras, och nu har Malmö stad till slut fått loss pengarna som behövs. ”Jag tror att vi ska vara klara med renoveringen före årsskiftet. Vi kommer också att förbereda statyn för en larminstallation”, säger Malmö stads näringslivsdirektör Micael Nord till Sydsvenskan.

  Och ett larm lär behövas, för den har blivit illa åtgången flera gånger. Det var inte långt efter det att statyn avtäcktes som Zlatan köpte in sig i Malmö FF-konkurrenten Hammarby IF Fotboll. I protest målades statyn om några gånger, näsan försvann rätt snabbt och till slut sågades den sönder helt.

  Tankar har väckts på att flytta statyn till Hammarbys hemmaarena i Stockholm eller till Milano, men den blir nog kvar i Malmö. Om några månader får vi veta mer, och det återstår att se om de heta känslorna har svalnat en aning.

   

   

  Fler notiser