Djurhem översvämmas av leende amfibier efter att Minecraft och Tiktok gör dem omåttligt populära – förökar sig snabbt …

  14 oktober 2022, kl 15.10

  En bidragande orsak till axolotlernas trendande popularitet är Minecraft, det enormt populära spelet, där groddjuren introducerades som en sällskapsvarelse förra året. Självklart vill barnen ha riktiga axolotler att gulla med, men det finns ett litet problem med det. De är nämligen synnerligen framgångsrika på att föröka sig …

  ”De kan producera ett stort antal ägg”, säger den nyzeeländske amfibieforskaren Alison Vaughan, rapporterar The Guardian. ”Kontrollen kan förloras mycket snabbt.” De kan leva i upp till 25 år, så de blir nog kvar hos föräldrarna när barnen flyttar hemifrån.

  Emma Neale, som driver en amfibie-, reptil- och djurräddning i Nya Zeeland, sa att hon nu hade 2 000 axolotler i sin vård, efter att 600 av de vattenlevande varelserna anlänt förra veckan. ”Så om någon letar efter en axolotl, skicka dem gärna till mig.”

  Axolotler, en hotad art i hemlandet Mexiko, föds med stor framgång upp i fångenskap. Deras små ansikten, som ständigt är glada, är väl lämpade för memes och videos som delas på sociala medier. På Tiktok har deras hashtag samlat på sig 2,6 miljarder visningar.

   

   

  Fler notiser