Onlyfans-stjärnan Titus Low döms till fängelse och böter – har delat obscena foton och videor, fler rädda att drabbas

    14 oktober 2022, kl 09.45

    En domstol i Singapore bötfällde i går Titus Low för att ha delat obscena foton och videor på Onlyfans; ska betala 22 000 kronor i böter. Han dömdes också till tre veckors fängelse för att ha fortsatt använda sitt konto, trots att polisen krävt att han ska sluta med det.

    Fallet har väckt oro över de rättsliga konsekvenserna för Onlyfans-skapare. I Singapore är det olagligt att överföra obscent material på elektronisk väg, eller att ta del av eller ta emot vinster från ett företag där sådant material överförs.

    ”Visst har det här fallet skapat ett prejudikat, och andra användare kommer att behöva hantera samma risk med att vara på Onlyfans”, sa Lows advokat Kirpal Singh till BBC News. Singh sa att han blivit kontaktad av andra innehållsskapare, som var oroliga över sitt eget potentiella straffrättsliga ansvar.

    Low, som har över 210 000 följare på sociala medier, är en välkänd influencer i Singapore, och hans fall har blivit mycket uppmärksammat – yttrandefriheten i Singapore sträcker sig inte till obscent material. Antalet Onlyfans-skapare i Singapore är okänt, men uppskattas till ett hundratal.

     

     

    Fler notiser