Par får av misstag 105 miljoner kronor från kryptobörs – köper flera hus, fordon, konst och möbler för stora summor

  12 oktober 2022, kl 14.30

  Thevamanogari Manivel och hennes partner, Jatinder Singh, ska ställas till svars för bland annat stöld. I maj 2021 skulle de få ut en dryg tusenlapp från kryptobörsen Crypto.com, men något gick fel när en medarbetare i Bulgarien skulle ordna till saken. Han råkade skriva in fel siffror i ett Excel-blad, och pengarna gick iväg.

  Det rasslade till ordentligt på Manivels konto; närmare bestämt 105 miljoner kronor. Pengarna var egentligen ämnade för Singh, men han hade lånat fruns bankkort för att köpa kryptovalutan. Han sa till domstolen att han trodde att de vunnit pengarna, men det trodde inte riktigt domstolen på.

  Pengarna användes för att köpa flera hus, och 40 miljoner kronor överfördes till ett malaysiskt bankkonto. Pengarna rullade iväg – gåvor, fordon, konst och möbler. Det mesta av pengarna har betalats tillbaka, men det saknas fortfarande 30 miljoner kronor. Civilrättsliga åtgärder är på gång för att frysa fastigheterna, och få tillbaka pengar från släktingar.

  Manivel (som greps på en flygplats med 110 000 kronor i kontanter) erkänner sin skuld; Singh förnekar brott. Dom kommer i november.

   

   

  Fler notiser