Mördare som plockar ur sina ögon, och äter upp ett av dem, stannar i dödscellen; Högsta domstolen tar inte upp fallet

  12 oktober 2022, kl 18.30

  Amerikanske Andre Thomas, som plockade ur sina ögon och åt ett av dem i fängelsecellen, hävdade att juryn var partisk när han dömdes till döden 2005. Thomas, som är svart, mördade sin vita fru och deras barn när hon lämnade honom.

  Han hävdade att den helt vita juryn dömde honom för att de inte kunde acceptera äktenskap mellan svarta och vita. Åtminstone tre personer uttryckte sin rasistiska tro, varav en påstods ha noterat i ett frågeformulär att ”Jag tycker att vi ska stanna i vår blodlinje”, skriver New York Post.

  Högsta domstolen valde att inte ta upp fallet, i linje med vad advokater i Texas tidigare rekommenderat. De hävdade att Thomas egna advokater gick igenom jurymedlemmarnas åsikter om rasfördomar innan rättegången, och sedan kom fram till att de kunde ge ett opartiskt beslut.

  Thomas dödade sin fru, liksom deras fyraårige son och fruns tidigare dotter, och hävdade att Gud sa åt honom att begå dådet. Han högg dem till döds, och försökte slita ur deras hjärtan så att han kunde ”befria dem från det onda.” Han högg också sig själv i bröstet, i vad hans advokat sa var ett självmordsförsök.

   

   

  Fler notiser