Tre män för bort och våldtar en kvinna, och sätter sedan eld på henne – kvinnorna i området säger att de lever i rädsla

    11 oktober 2022, kl 12.45

    En 34-årig kvinna som våldtogs i fredags kväll, och dränktes med paraffin innan hon tändes på i centrala Sydafrika, har avlidit av sina skador på ett lokalt sjukhus. Innan hon dog kunde hon berätta att tre män släpade med henne till ett fält nära byn hon bodde i, och våldtog henne innan de brände henne svårt.

    Ögonvittnen säger att hon lyckades släcka branden på sin kropp, och sprang till bosättningen för att söka hjälp, rapporterar SABC News. ”Vi har ingen el, vi har inte alls mycket här men för oss kvinnor är det väldigt tråkigt. Det är jobbigt att tänka på att det kan hända min dotter”, säger en boende.

    Byborna har vädjat till de lokala politikerna om att få el, vatten och avlopp till kåkstaden, nu efterlyser de också polisnärvaro i området. När händelsen inträffade tog det tre timmar innan en polispatrull kom till undsättning, då det bara finns en polisbil tillgänglig.

    Faran från våldtäkt förvärras på grund av förekomsten av hiv och aids i sydafrikanska kåkstäder; en av fyra våldtäktsmän är hiv-positiv. Landet har också en av världens högsta förekomster av våldtäkter mot barn och spädbarn.

     

     

    Fler notiser