Monty Python-stjärnan John Cleese blir värd för brittiska högerns tv-show – pratar om viktig information som censureras

  11 oktober 2022, kl 09.45

  John Cleese, som presenterade nyheter redan under Monty Python-tiden, leder den brittiska högerns tv-kanal GB News från 2023. ”Det finns en enorm mängd viktig information som censureras, både i tv och i pressen. I min nya show pratar jag mycket om det. Du borde vara beredd att bli chockad.”

  ”Jag blev kontaktad, och jag visste inte vilka de var … Sedan träffade jag en eller två av de berörda [GB News] personerna, och åt middag med dem – jag gillade dem väldigt mycket. Och vad de sa var: ’Folk säger att det är högerkanalen, men det är en kanal för yttrandefrihet’”, sa Cleese till BBC Radio 4:s Today.

  82-åringen sa att han inte skulle erbjudas en sådan show av BBC. ”Jag skulle inte hinna med mer än fem minuter innan jag blivit avstängd eller censurerad.” Han sa också att Monty Python inte skulle få uppdrag av BBC i dag ”eftersom det är sex vita människor, varav fem gick på Oxford eller Cambridge”, rapporterar The Guardian.

  GB News lanserades 2021, och har byggt upp en liten men lojal publik. Bevakar cancelkulturen, det mesta med woke samt pandeminedstängningar.

   

   

  Fler notiser