Lisa Williams vinner havregrynsgröt-VM för andra gången – i specialgrötsklassen vann grötnudlar med pilgrimsmusslor

    11 oktober 2022, kl 16.09

    Priset för världens bästa traditionella gröt med havregryn, vatten och salt förärades Lisa Williams, som driver ett kafé strax utanför London. Hon fick behålla världsmästartrofén ”The Golden Spurtle” ett år till, rapporterar BBC News.

    ”Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är. Jag kom till Carrbridge och tänkte att jag sa adjö till Golden Spurtle-trofén, och jag kan inte fatta att jag tar med mig den hem igen”, säger Williams. Huvuddomaren Neil Mugg sa att ”Lisas gröt var riktigt välgjord. Fyllig, smakrik, välkryddad och perfekt konsistens.”

    Utöver huvudtävlingen tilldelas titeln Specialty Porridge Champion till skaparen av en rätt där havregryn kombineras med andra ingredienser. I år gick priset till Chris Young, ägare till den rullande cateringfirman The Rolling Stove, som imponerade domarna med sina grötnudlar med stekta pilgrimsmusslor och karamelliserade fikon.

    World Porridge Making Championship har pågått sedan 1994. Det 30:e världsmästerskapet går av stapeln i oktober 2023; du kan anmäla dig på goldenspurtle.com, där du också hittar recept på alternativ till frukostgröten hemmavid.

     

     

    Fler notiser