Verstappen fortsätter regera F1-världens mästerskap efter dramatik i Japan – regn kortar av söndagens Grand Prix-lopp

  10 oktober 2022, kl 13.15

  Grand Prix-loppet i Japan fick en kaotisk start med kraftigt regn, och loppet förkortades – det var länge osäkert vem som skulle vinna gårdagens tävling. Rivalen Charles Leclerc var snabbare av startlinjen än Verstappen, som sedan erkände att han gjorde ”en fruktansvärd start”, rapporterar AFP.

  Men Verstappen återtog ledningen med en vågad omkörning: ”Det var väldigt nära, men det är vad folk gillar att se”, sa holländaren. Carlos Sainz snurrade ut på första varvet, och Alexander Albons bil fick mekaniska problem. Förarna fick vänta i en timme innan en rullande start kunde göras.

  Efter vinsten i går har Verstappen en ointaglig ledning på 113 poäng i mästerskapet. I och med det blir han den tredje föraren någonsin, efter Michael Schumacher och Sebastian Vettel, som vinner titeln med fyra lopp kvar.

  Den närmaste rivalen Charles Leclerc fick fem sekunders tillägg efter att ha trängt tvåan Sergio Perez i den sista chikanen. Max Verstappen sa att det var en ”galen känsla” att behålla sitt världsmästerskap i Formel 1 på ett så dramatiskt sätt. Han har vunnit 12 av 18 lopp under 2022.

   

   

  Fler notiser