Veganer och andra aktivister häller ut mängder med mjölk i London – blockerar också flera vägar och broar i oljeprotest

  9 oktober 2022, kl 15.30

  De hade i alla fall tur med vädret, när ett gäng entusiastiska medlemmar i protestgrupperna Animal Rebellion och Just Stop Oil hällde ut mjölk när de marscherade genom centrala London i går. Video visar hur en polis filmar händelsen, samtidigt som han aktar sig för att få mjölk på de nyputsade skorna. Två försynta djurapologeter spillde också ut mjölk i ett par lyxvaruhus, innan de vänligt hjälptes ut ur butikerna, rapporterar Daily Mail.

  Animal Rebellion hälsade också på hos en av de sista kvarvarande oberoende vapentillverkarna i Storbritannien, William Evans, närmare bestämt i deras citybutik, som utan att blinka säljer hagelbrakare för 100 000 kronor och mer (beställningsvara, åtta månaders väntetid). Väl på plats målade aktivisterna över butiksfönstren med jungfruvit färg (de fick nog inte komma in och handla).

  Just Stop Oil-anhängare passade på att blockera gator och broar i huvudstaden för att uppmärksamma deras krav på att regeringen stoppar nya olje- och gasprojekt. Uppgifter saknas om de förespråkade några alternativ som är hållbara i närtid, eller andra förslag på praktiska lösningar.

   

   

  Fler notiser