En domare i New York ger personer i polyamorösa förhållanden samma rättsliga skydd som för par – skyddar hyresgäster

  9 oktober 2022, kl 17.00

  Det uppmärksammade målet West 49th St., LLC mot O’Neill involverade tre personer och en hyreslägenhet. Först har vi Scott Anderson (som stod på kontraktet) och Markyus O’Neill; de bodde tillsammans i en lägenhet i New York. De kom fram till ”Ju fler, desto roligare”, och lät Andersons make Robert Romano flytta in i lägenheten.

  När Anderson gick och dog ville inte värden ge O’Neill rätt att förnya hyresavtalet, eftersom han var en ”icke-traditionell familjemedlem”. Enligt nyhetssajten LGBTQ Nation avgjordes tvisten i domstol, där domaren gav O’Neill rätt.

  ”Är ’två’ ett ’kodord’ för monogami?” sa domaren. ”Varför måste en person vara engagerad i en annan person på endast vissa föreskrivna sätt för att kunna njuta av stabilitet i boendet efter en älskads bortgång?”

  Advokaten för fastighetsägaren karakteriserade svaranden O’Neills edliga förklaring (som hävdade att han var en icke-traditionell familjemedlem) mest som hittepå för att få bo kvar i lägenheten. Fallet ska därför åter granskas i domstol, efter en ytterligare utredning av de tre individernas förhållande. Tills vidare får de bo kvar.

   

   

  Fler notiser