Hackare kommer över hela sex miljarder kronor från Binance, världens största kryptobörs – experter varnar för tekniken

  8 oktober 2022, kl 13.15

  Den stora kryptobörsen Binance uppger att någon lyckats hacka deras BNB Chain, en brygga som investerare använder för att flytta tillgångar från en blockkedja till en annan. Via denna brygga kunde hackare överföra stora mängder kryptovaluta till sig själva.

  Binance vd, Changpeng Zhao, säger att man hann stoppa stora delar av transaktionen, men nettoförlusten ligger ändå på en miljard kronor, rapporterar AFP. Zhao twittrade att hackarna utnyttjade en svaghet i systemet för att skapa stora mängder av Binance egen valuta, BNB, som de sedan försökte föra över till egna konton.

  En talesperson för Binance sa till AFP att företagets snabba reaktion, och samarbete med andra finansiella kryptoaktörer, innebär att den största delen av den stulna valutan inte kan flyttas vidare. Ingen av de sju miljoner kunderna ska ha drabbats ekonomiskt.

  Experter varnar för bristande säkerhet i just kryptobryggorna. Analysföretaget Chainalysis säger att 20 miljarder kronor försvunnit i liknande stölder bara i år. Andra tror att grupper kopplade till Nordkorea ligger bakom några av de mest uppmärksammade kupperna.

   

   

  Fler notiser