Världens äldsta hund dör 22 år gammal, bara månader från hennes 23:e födelsedag – har given plats i Guinness rekordbok

    7 oktober 2022, kl 10.45

    Efter ett långt liv fick Pebbles i maj ett erkännande som världens äldsta hund i Guinness rekordbok. Hon föddes den 28 mars 2000 i New York, och belönades med Guinness-titeln när hennes ägare Bobby och Julie Gregory insåg att deras lilla gulleplutt var äldre än den tidigare rekordhållaren, TobyKeith, som var 21 år.

    ”Bobby satt i soffan, och vänner och familj började sms:a och ringa om en artikel de såg om en 21-årig hund som fick rekordet”, berättade Julie för Guinness rekordbok. ”När jag såg TobyKeiths historia i nyheterna ansökte jag.”

    American toy fox terriern Pebbles och hennes bortgångne partner Rocky, som dog 2016, fick 32 valpar tillsammans. De tyckte båda om att lyssna på countrymusik. Pebbles fick sina sista månader tillsammans med Bobby och Julie, och fick ett bubbelbad och en tallrik med revben på sin sista födelsedag.

    Som namnet antyder är american toy fox terrier en hundras från USA, men är inte särskilt känd utanför landet. Användes ursprungligen för att bekämpa råttor; korsningen med släthårig foxterrier och chihuahua ledde fram till den knappt två kilo lätta hundrasen.

     

     

    Fler notiser