Netflix serie om seriemördaren Jeffrey Dahmer skapar trend på TikTok – man söker och delar polaroidbilder på offren

  7 oktober 2022, kl 15.28

  TikTok-utmaningar är oftast harmlösa men ”Jeffrey Dahmer polaroid-utmaningen”, med över 530 miljoner visningar, ger en indikation på omfattningen av människors fascination.

  Den nya Netflix-serien ”Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” har med sina tio avsnitt fått höga betyg, men samtidigt väckt häftiga kontroverser sedan den släpptes förra månaden. Många tittare anklagar den biografiska tv-serien för att vara överdrivet grym och okänslig mot mördarens offer, skriver Indy100.

  Dahmer ströp och styckade 17 unga män och pojkar 1978–1991; polisen hittade skrämmande polaroidbilder av deras kroppar i hans hem. Vissa användare av sociala medier ser det som en sport att leta upp riktiga bilder på nätet, och sedan filma och dela med sig av sina reaktioner.

  TikTok försöker radera sådana inlägg, men flinka användare fortsätter lägga upp nya klipp; ett av dem visades 2,8 miljoner gånger på två dagar. Många sociala medier-användare fördömer den makabra vurmen, och undrar varför bilderna överhuvudtaget finns tillgängliga online. Åter andra kritiserar dem som uttrycker sin avsky mot bilderna.

   

   

  Fler notiser