Efter Sverigedemokraternas stora framgångar också bland de egna LO-medlemmarna svänger LO i frågan om att samtala med SD

  7 oktober 2022, kl 12.15

  Sveriges näst största riksdagsparti är också näst störst, efter Socialdemokraterna, bland LO-förbundens medlemmar. Enligt SVT:s vallokalsundersökning fick SD 27,5 procent av medlemmarnas röster, skriver SVT Nyheter. S fick 42 procent, och på tredje plats kom M med 10 procent.

  I onsdags sa Byggnads ordförande Johan Lindholm till Expressen att man som första LO-förbund ska etablera kontakt med SD och dess företrädare i riksdagen. ”De är med och styr landet nu. Jag kommer åka till riksdagen och driva mina medlemmars intressen.”

  LO:s ordförande Susanna Gideonsson är inne på samma spår. ”Vi har ett parlamentariskt läge där vi kommer att prata med den tillkommande regeringen. Precis som alltid kommer vi att prata med partierna vid makten i frågor som är viktiga för LO-förbundens medlemmar”, säger hon till SVT:s Aktuellt.

  Vidar Andersson, politisk redaktör vid Folkbladet, en fristående socialdemokratisk tidning, sa under en debatt i Aktuellt i går att ”Det är bra att LO visar vägen, och kliver in i realpolitiken igen. Jag tycker att man har flummat i väg en hel del, framför allt i invandringsfrågan.”

   

   

  Fler notiser