Grannen från helvetet skulle sno gasrör, kapar med vinkelslip, orsakar enorm explosion som dödar tvååring, skadar 55 hus

    5 oktober 2022, kl 15.00

    Darren Greenham, en 45-årig britt, använde en vinkelslip för att kapa ett gasrör under de tidiga timmarna i maj förra året, vilket orsakade den enorma explosionen som dödade George Hinds. Pojkens familj bodde i grannhuset, och totalt skadades 55 fastigheter i området av sprängningen.

    I augusti erkände Greenham sig skyldig till anklagelserna om dråp, skada på en gasmätare och stöld av gas. Han var beroende av alkohol och droger, och gjorde livet för sina grannar till ett helvete genom att spela hög musik fram till morgontimmarna, och förolämpa grannpojken George.

    Greenham hade successivt brutit upp golv och väggar i sitt hus för att kunna kapa gasrören av koppar med en vinkelslip, och sålt delarna som skrot. Efter den senaste insatsen läckte stora mängder gas ut, och till slut kom explosionen. Greenham fick en allvarlig huvudskada, och blev svårt invalidiserad i sin högra hand.

    I augusti erkände han sig skyldig till dråp, skada på en gasmätare och stöld av gas; i dag kommer domen. Hans försvarare säger att den påtvingade nykterheten i häktet fått Greenham att komma till insikt.

     

     

    Fler notiser