Det ser ut som om Elon Musk trots allt köper Twitter; att slippa den väntade rättegången tros vara egentliga anledningen

    5 oktober 2022, kl 09.30

    I går började obekräftade uppgifter spridas om att Elon Musks köp av Twitter till slut blir av, och aktien rusade på börsen. Handeln stoppades under några timmar, och när det åter gick att handla med aktien fortsatte uppgången. När börsen stängde för dagen hade den gått upp med drygt 22 procent.

    Det var i april som Musk gick ut med att han ville köpa Twitter, men tre månader senare drog han tillbaka sitt bud, och hävdade att Twitter blåst upp sina användarsiffror och att många av kontona i själva verket består av botar, spam- och fejkkonton, skriver SVT Nyheter.

    Twitter stämde Musk för avtalsbrott, och då lämnade Musk in en motstämning; rättegången mellan parterna var planerad att starta den 17 oktober. Så blir det inte; Musks advokater signalerade att det här kanske inte skulle gå hans väg, och det var bättre att tacka ja till affären.

    Men även världens rikaste människa måste låna pengar till affären på 447 miljarder kronor; Twitter måste bli lönsamt. Någon form av mer omfattande prenumerationstjänst är det mest troliga, skriver USA Today, tillsammans med en utvecklad verifieringsfunktion.

     

     

    Fler notiser