Man i Florida använder sitt barn som sköld när polisen ska arrestera honom för att ha kidnappat barnet från exflickvän

    4 oktober 2022, kl 10.16

    Enligt ett pressmeddelande från polisen i Florida fick de ett larm i tisdags förra veckan om att en man kidnappat sin ettåriga son från exflickvännen, och hotat henne med en pistol för att få sin vilja igenom. När polisen försökte arrestera honom använde han barnet som sköld, skriver Daily Mail.

    Brandon Leohner, 27 år, körde mot trafiken med barnet i sitt knä, och polisen kunde inte stoppa honom med tanke på barnets säkerhet. Han körde så småningom in på en McDonalds-parkering, och hoppade ur bilen med ettåringen i famnen. Polisens kroppskamera visar hur han håller upp barnet som sköld, och ignorerade uppmaningen att sätta ner pojken på marken.

    Till slut fanns bara en sak att göra, och polisen sköt honom med en elpistol. Mannen faller omkull, men när barnet tas om hand lyckas han springa iväg med flera poliser tätt efter. Efter ny beskjutning med elpistol, och en polishund som biter till ordentligt, ger han till slut upp.

    Pojken, som inte skadades, har återförenats med sin mamma; Leohner togs till sjukhus för omplåstring. Han väntar för närvarande på rättegång, utan möjlighet till borgen.

     

     

    Fler notiser