Donald Trump stämmer CNN – kräver fem miljarder kronor i skadestånd för skandalösa, falska och ärekränkande beteckningar

    4 oktober 2022, kl 09.30

    I går stämde den tidigare presidenten Donald Trump kabel-tv-nätverket CNN för att ha försökt smutskasta honom, och använda sin ställning som en pålitlig nyhetskälla för att påverka tittarna. Han kräver därför ett skadestånd på fem miljarder kronor, rapporterar The Guardian.

    Trumps advokater hävdade att CNN försökt skandalisera den tidigare presidenten ”med en rad alltmer skandalösa, falska och ärekränkande beteckningar som ’rasist’, ’rysk lakej’, ’upprorsmakare’ och i slutänden ’Hitler’”. Syftet skulle vara att besegra honom politiskt.

    Trump hävdar i den 29 sidor långa stämningsansökan att CNN sedan länge kritiserat honom, men ökat sina attacker under de senaste månaderna eftersom nätverket fruktade att han skulle kandidera för presidentposten 2024. Donald Trump, som nu är 76 år, har själv inte sagt något om han ska ställa upp som kandidat.

    Samtidigt har han en del annat att hantera, som anklagelserna om att ha tagit hem sekretessbelagda dokument, en stämning för att ha ljugit för banker samt ansvar för stormningen av Kapitolium. Dessutom anklagar författaren E Jean Carroll honom för våldtäkt.

     

     

    Fler notiser