Monster inför rätta, är redan dömd till livstid för ett av 22 mord han misstänks ha begått, nu åtalad för ännu ett fall

  3 oktober 2022, kl 21.13

  Ett av offren, en 91-årig dam, överlevde 49-åriga Billy Chemirmirs försök att kväva henne till döds. Det lade grunden till att han kunde arresteras, och att äldre människors dödsfall omprövades.

  I mars 2018 överlevde 91-åriga Mary Annis Bartel en attack, och berättade för polisen att en man hade tvingat sig in i hennes lägenhet på ett fristående boende för seniorer, försökt kväva henne med en kudde och tagit hennes smycken. Hennes vittnesmål ledde polisen till 49-åriga Billy Chemirmir.

  Polisen sa att de hittade honom nästa dag på parkeringsplatsen till hans lägenhetshus. Han höll i smycken och kontanter, och hade precis slängt ett stort rött smyckeskrin, skriver New York Post. Dokument i skrinet ledde polisen till ett av Chemirmirs offer, 81-åriga Lu Thi Harris som hittades död i sitt sovrum.

  De flesta av Chemirmirs offer bodde i lägenheter i fristående samhällen för äldre människor. Kvinnorna han anklagas för att ha dödat i privata hem inkluderar änkan efter en man Chemirmir tagit hand om när han arbetade som vårdare.

  Chemirmir dömdes i april till livstids fängelse utan villkorlig frigivning, och nu ska han upp i rätten för mordet på Mary Brooks, en 87-årig kvinna. Allt som allt ska han åtalas för nästan två dussin mord, men kommer antagligen inte dömas till att mista livet.

   

   

  Fler notiser