Superstormen Ian: Kuststaden Fort Myers Beach i Florida ödelagd – måste byggas om ”till något annat”, kan inte repareras

  3 oktober 2022, kl 12.45

  Floridas senator Marco Rubio hävdade i går att Fort Myers Beach fått oåterkalleliga skador från orkanen Ian – ”superstormen” slet den älskade piren från fästena; den historiska staden existerar inte längre. De skarpa orden kom när myndigheterna försöker få en uppfattning om de omfattande skadorna i delstaten, rapporterar Daily Mail.

  Stormvindar på 250 km/tim blåste sönder hus, svepte upp fartyg på land, förstörde industrier, skapade stormfloder och gjorde att 2,6 miljoner hem och företag blev utan elektricitet samt vägar som försvunnit – det är några av skadorna på infrastrukturen som kommer ta lång tid att reparera.

  Ett annat problem som försvårar tillvaron efter stormen är omfattande plundring, vilket resulterat i ett utegångsförbud som berör fler än 413 000 invånare i delstaten. Invånarna uppmanas också att vara sparsamma med vattnet, och hålla koll på äldre grannar som kan behöva hjälp.

  Rubio gästade ABC:s pratprogram This Week i går, och sa att orkanen Ian saknar motstycke i modern tid. Ytterligare två väderfronter rör sig västerut över Atlanten, och hotar att också de förvandlas till tropiska stormar.

   

   

  Fler notiser