Se när det går åt 1,6 ton sprängämnen i Storbritanniens största rivning – den stora explosionen hörs åtta kilometer bort

  2 oktober 2022, kl 13.30

  Rivningen av det gamla stålverket tros vara en av de största explosiva rivningarna i Storbritannien som någonsin ägt rum. Den dramatiska händelsen krävde 1,6 ton sprängmedel som placerades ut på rätt platser under en månad. Explosionen kunde höras åtta kilometer bort.

  Det small ordentligt i den 65 meter höga byggnaden tidigt i går morse när Tees Valleys borgmästare Ben Houchen tryckte på knappen, rapporterar Daily Mail. Han beskrev ögonblicket som ”bitterljuvt”, men sa att byggnaden stått oanvänd sedan den stängdes för sju år sedan.

  ”Varje rivning av de tidigare stålverken på denna plats är ett bitterljuvt ögonblick, eftersom de har spelat en så stor roll i att forma våra samhällen, människor och identitet i decennier”, sa Houchen. Men Tees Valley fortsätter att vara en industristad av stora mått, bland annat ska en enorm havsbaserad vindkraftsanläggning byggas, liksom Storbritanniens första koldioxidfria industrikluster.

  Det koleldade stålverket köptes av ett thailändskt företag 2011; efter fyra år kom konkursen på grund av fallande stålpriser. Platsen ska användas för ett nytt industriområde.

   

   

  Fler notiser