Två misstänkta grips efter årets 49:e dödsskjutning, den här gången i Ronna i Södertälje; man i 19-årsåldern avrättades

  1 oktober 2022, kl 10.30

  Strax efter sju i går kväll larmades polisen till Ronna, en stadsdel i Södertälje, om skottlossning och en skadad person. När de anlände till platsen fann de en svårt sårad man, 19 år, skjuten med flera skott i bröstet utanför en fritidsgård.

  ”Ambulans vårdade på platsen, men en ung man i 20-årsåldern är tyvärr avliden. Anhöriga är underrättade”, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm. En förundersökning om mord inleddes, och strax före åtta i morse kunde polisen meddela att två personer gripits, rapporterar SVT Nyheter. De två personerna är anhållna misstänkta för mord.

  Den unge mannen lagfördes första gången som 16-åring, skriver Expressen. Kriminalvårdens utredning såg redan då risken för fortsatt kriminalitet, och han har dömts för bland annat ringa narkotikabrott och misshandel.

  Så sent som i onsdags skadades en man i 25-årsåldern i en skjutning på i princip samma ställe i Ronna, och för en vecka sedan dök en skottskadad man upp på Södertälje sjukhus som fick skjuts av en privatperson. Dödsskjutningen i går är den 49:e i Sverige i år; den fjärde i Södertälje.

   

   

  Fler notiser